Grøn hverdag #7

Categories Nøjsomhed
  • Vi skal lave kursus for en flok seje spejdere i næste uge, og jeg har ære af køkkentjansen. Det betyder blandt andet, at jeg har bagt rugbrød til 60 spejdere i en uge. Og at vi handler maden fortrinsvis økologisk, lokal og i sæson. At der skal skrues ned for kødet og op for linser, bønner og grønsager. At vi laver tingene fra bunden og viser, at god mad er værd at bruge tid på.
  • Jeg har plantefarvet æg og hængt dem på smukke grene. De er farvet med rødløgsskaller, rødbeder, gurkemeje, skvalderkål og belugalinser, og jeg synes de er så flotte. Jeg pustede dem med sådan en øre-renser-bold fra apoteket, renset selvfølgelig, og så kan indmaden i æggene jo passende bruges til pandekager og røræg.
  • I fryseren samler en større og større pose grøntsags-skralder sig sammen, så jeg kan koge fond af dem. Klimaduksen har forklaret hvordan man kan gøre på instagram. 
  • Jeg har forsøgt mig med min egen tonic-sirup, så vi kan få g&t uden dels at skulle huske at købe tonic og især uden at der skal bruges dåser, plast- og glasflasker til tonicen. Det smager virkeligt godt, og ikke som noget andet, og nu har jeg bare lyst til at eksperimentere med mange flere forskellige varianter! Gingerale er næste sodavand på listen. Vi har forøvrigt en sodastream, som er det der muliggør projektet 🙂
  • Jeg har lånt bøger på biblioteket i stedet for at købe dem. Det er et par af Signe Wennebergs havebøger, som mange har anbefalet, men som jeg gerne vil læse og kigge i, inden jeg anskaffer mig mine egne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *