Tøjreparation

Categories Nøjsomhed

Jeg har fået repareret en bunke tøj i weekenden, og det gør mig simpelthen så glad at det ødelagte tøj igen kan bruges.

En skjorte havde en knækket knap, og jeg havde svært ved at finde en der lignede de andre. Til sidst fandt jeg en udemærket substitut i Kirkens Korshær, som de søde folk forærede mig (men da jeg kom hjem, fandt jeg en endnu bedre substitut i bunden af sykassen..). Jeg pillede en knap af ærmet og satte den originale på foran hvor det er tydeligst, og satte den lidt anderledes på ærmet, hvor der aldrig er en kinamand der vil bemærke det – og hvis der er, vil de formodentlig tænke at det da var smart at reparere i stedet for at smide ud.

Min højt skattede silkeskjorte var gået op i stoffet ved ærmet, men det lykkedes mig at sy det næsten usynligt, og jeg tror det holder. Silken er en smule medtaget efter rigtig meget brug det seneste år, men jeg håber at hurtige reparationer vil holde den i live længe endnu.

En cardigan fik en ny knap. Jeg bruger den aldrig knappet, men det så fjollet ud at der var faldet en af. Jeg fandt en, der fra bagsiden lignede de øvrige knapper, bortset fra at den har fire i stedet for to huller.

Til sidst fik jeg syet en uldtop, der var gået op i knap-stroppen i nakken. Den knap, der sad i, bliver aldrig knappet op, og jeg synes den er temmeligt grim, så jeg valgte at pille knappen af og sy den helt sammen i stedet.

Jeg mangler stadig at sy alle de bukser, der er gået i stykker. Det kræver lidt mere overvindelse for mig, både fordi det er en helt ny teknik for mig, men også bare fordi det kræver at jeg finder symaskinen frem og giver mig god tid. Det sker forhåbentlig snart, måske en aften i løbet af ugen, nu hvor lyset holder længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *