Købeliste #2 – Februar

Categories Nøjsomhed

Når jeg kigger på månedens købeliste er den markant længere end jeg kunne ønske mig. Jeg er på ingen måde igang med et købestop, men jeg vil gerne bringe mere bevidsthed til mig selv om hvad jeg køber og kun tilføje de rigtige ting til vores hverdag. Meget på listen er jeg meget glad for og udfylder gode pladser i vores hverdag, men nogle ting må jeg også erkende var absolut ligegyldige indkøb. Jeg håber at jeg hen ad vejen vil blive bedre til at udelukke de ligegyldige indkøb fra hverdagen.

Februars købeliste ser ud som følger:

 • 3 bøger købt på bogudsalg. Kongemordet og Dronningeofret af Hanne-Vibeke Holst har jeg længe gerne villet læse, og de lå til en god pris en dag hvor jeg skulle slå nogle timer ihjel inden et kursus. For at opnå den gode pris skulle jeg købe en tredje bog (klassisk mer-forbrugs-trick), og det blev en kogebog om chips. Det er nu ikke så tosset endda, for vi er slemt glade for knas, og jeg vil gerne eksperimentere mere med at lave dem selv. Det hører dog med til købet at sige, at bøgerne blev købt i starten af februar, og jeg har endnu ikke læst mere end et par sider.
 • 2 ruller sytråd til bukse-reperation.
 • En kjole og et par sokker i genbrug.
 • En pakke bogstaver til min lightbox. Det var et voldsomt fejlkøb, der blev foretaget i al hast, da jeg hentede min lampe, der havde været til reparation. Jeg vil gerne have bogstaverne Æ, Ø og Å, men jeg var ikke opmærksom på (og blev heller ikke gjort det..) at det er en ret anderledes skrifttype der er i æsken end den der følger med til lampen fra starten. Øv! Et grusomt eksempel på at det er værd at tænke sig om inden man køber, især når det er en fjollet, lidt ligegyldig ting som denne, der også ville være tilgængelig en anden dag.
 • 100 træknapper og 100 perlemorsknapper. De er købt på ebay til en samlet pris af 22 kr. inklusiv fragten. Jeg aner ikke hvem der har lavet dem og hvordan de er lavet, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde en producent af FSC-mærkede/fairtrade-mærkede knapper, så indtil videre bliver det billigst muligt.
 • Et stort ler-dejfad. Købt på loppemarked på Godsbanen til 30 kr.
 • En stor patentkrukke og en lille patentfalske i grønt glas. Totalt 30 kr (i genbrug), og efter en kimchi-ulykke (for små glas og for meget gæring..) var det nødvendigt med en større beholder.
 • Strikkeopskrifter på Ankersdragt og FNUG-cardigan.
 • Garn fra garnudsalg – dels en stor portion mohair på tilbud, og dels lidt cottonwool og højlandsuld til gavestrik, alt sammen fra garnudsalg.
 • To økologiske bærbuske (grønne stikkelsbær og hvide ribs), tre potter frilands-krydderurter (marrokansk mynte, citrontimian og rosmarin) og en lille vibeæg, alt sammen købt hos Billigblomst til nærmest ingen penge.

På ønskelisten over ting, jeg kommer til at bruge penge på i marts er et nyt piskeris – det er gået op for mig hvor dårligt det er, det vi har og et par nye jeans. Jeg har et enkelt par, der lige er gået i stykker, og jeg kan virkelig godt li’ at have jeans på.

I februar købte jeg til gengæld ikke

 • Keramikskåle og køkkenudstyr hos Timm Vladimir, selvom det fristede en del.
 • En vinterfrakke. Med mindre der kommer en rigtig flot en, der kan alt det en god vinterfrakke skal kunne, så venter jeg med at købe en til næste efterår. Nu er vi så langt igennem vinteren, og jeg har klaret mig fint med min skaljakke.
 • Antikke chokolade-støbeforme. Nøj hvor var de flotte, og nøj hvor ville jeg altså ikke få dem brugt.
 • En 4-liters tank med taphane. Jeg har en på 8 liter, og den bruger vi til kombuchaen, nu hvor 2-liters tanken er blevet for lille til at følge med efterspørgslen.Selvom det ville være smart med en, der var knap så stor, så ville det være et temmeligt ligegyldigt nyindkøb. Jeg købte forøvrigt 2-liters tanken i januar, så det er ret hurtigt at vi har fået større behov, men jeg er ikke bekymret for at jeg kan finde anvendelse for den til fx kefir-produktion eller yoghurt-produktion, som jeg leger med tanken om at begive mig ud i.
 • Hæklede kraver, knyttede servietringe og brodergarn. Det lå i genbrugen og kostede ikke alverden og var i fantastisk kvalitet – men hverken kraver eller servietringe er noget jeg vil komme til at bruge, og jeg har allerede langt mere brodergarn end jeg bruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *