Grøn hverdag #4

Categories Nøjsomhed
  • Vi har virkelig haft en kulturuge! Jeg har været på ARoS 2 gange, og vi har både set Medea og Erasmus Montanus i teateret. Og i sidste weekend så vi Kongens Valg på Øst for Paradis. Jeg har årskort til ARoS, og teaterturene fik jeg i fødselsdagsgave (og så længe man er studerende kan man forøvrigt komme ind for en 50’er). At købe oplevelser frem for ting giver rigtig god grøn mening for mig.
  • Rugbrødsbageriet går godt for tiden. Mæthedsfornemmelsen efter et par skiver hjemmebagt rugbrød til frokost er simpelthen så meget bedre end efter det meste andet, og det gør at vi undgår at falde i let-tilgængelige, ugrønne og usunde fælder i løbet af eftermiddagen. Desuden er det væsentligt billigere i forhold til at købe rugbrød af tilsvarende kvalitet.
  • Vi er så småt begyndt at planlægge hvad haven skal kunne. Indtil videre er kompostspanden og muligheden for ekstra “køleplads” udenfor de primære funktioner af haven, men jeg glæder mig til det også bliver et sted for køkkenhave og afslapning.
  • Jeg har gjort gode genbrugsfund i denne uge, men tager stadig tilløb til at min “capsule wardrobe” (jeg lever ikke helt op til konceptet, men mere om det en anden gang) skal opdateres med genbrugs-jeans.
  • Jeg har prøvet at lave yoghurt for første gang, og jeg er overrasket over hvor nemt det var og hvor lækkert det er blevet. Verden bliver ikke særligt meget grønnere af at jeg laver yoghurten, frem for at købe en god økologisk en af slagsen, men det giver mig en god fornemmelse af nærhed at vide hvad der sker i hele produktionsprocessen, og det giver respekt for at gode produkter koster mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *