Hvad skal det her rum ku’?

Categories Featured, Indretning

For et par uger siden var vi i Barcelona på en forlænget weekend, og på en tapasrestaurant over godt med rødvin faldt snakken på, hvordan vi skal indrette vores lille gårdhus. Jeg havde læst en blog om minimalist living (og jeg kan desværre ikke huske hvor det var) og essensen var, at når man indretter et nyt rum, skal man først overveje, hvilken funktion rummet skal have, og så derefter træffe alle valg ud fra det.

Så derfor spurgte vi hinanden “Hvad skal det her rum ku’?” og de tanker, vi derfor gjorde om de enkelte rum kommer der lidt af her.

Køkkenet: Jeg er lidt et madøre, så det er vigtigt for os at køkkenet bliver et sted, hvor man ikke blot kan lave mad, men også kan blive inspireret og hvor man har lyst at være. Derfor har vi taget lågerne af overskabene, så der er let adgang til kaffekopper, skåle, krydderier og så man hele tiden kan se tingene. Min røremaskine plejer at stå i et skab, da vi kommer fra et meget lille køkken, men nu får den lov at stå på køkkenbordet. Vi skal have hængt nogle hylder op, eller fundet en god reol, så alle kogebøgerne kan stå fremme. Og, som en sidste detalje, er det drømmen at få en lænestol i køkkenet, hvor Steffen kan drikke rødvin mens der laves mad, eller så jeg kan læse lidt i en kogebog mens whatever er i ovnen.

Soveværelset: I soveværelset skal der være plads til at blive klar. Det betyder, at der både skal være rart at sove, så vi kan vågne op og være klar til en ny dag, og at det skal være nemt at tage tøj på om morgenen. Det betyder også, at der ikke skal være fyldt med ting i soveværelset, der forstyrrer os i at blive klar. Det skal være nemt at gemme vasketøj af vejen, der skal være rolige farver og der skal noget på væggene, der sender os ud af døren med mod på dagen. Steffen har bygget hylder i en eksisterende skabsløsning, og jeg har ryddet ud i mit tøj efter capsule wardrobe-princippet.

Badeværelset: Her skal man kunne blive ren og, lets face it, man skal have lov at gemme sig. Derfor er badeværelset blevet fyldt med grønne planter, og alt der skal bruges til et godt bad skal være her, så man ikke, drivvåd og iskold, skal ovenpå for at hente et håndklæde.

Resten af husets rum kommer i et indlæg en anden dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *